طبق مشــــويات*
| هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 512x384. |
ربع كيلو لحم ضانى صغير من بيت الكلاوى نصف كيلو ريش ضانى صغيرة ربع كيلو كبدة شرايح رفيعة 2 كلاوى ضانى 4 قطع صغيرة من اللية فى حجم البندقة 2 بصلة مفرومة فرما ناعما 2 معلقة كبيرة عصير ليمون ملح وفلفل الطريقة تشق الكلاوى نصفين وتغسل جيدا نغسل اللحمة والريش ثم ينقع الجميع فى البصل المبشور بعد دعكه بالملح والفلفل وعصير الليمون يترك الخليط منقوعا لمدة نصف ساعة يشوى فى الشواية بعد دهنها بالزيت او على الفحم اول ما تشوفى الدم ابتدى يظهر على سطح اللحمة نقلب اللحمة على طول على الناحية التانية لحد ما تلاقى برضة الدم ظهر على اللحمة بعدها تقلبى اللحمة لحد ما تستوى لمدة دقايق نشيل اللحمة من على الشواية ونرصصها على طبق مفروش بالبقدونس >
**وبالهنا والشفا**
| هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 512x384. |
الممبــــار
المقادير - كيلو ممبار. - 3 بصلات. - شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير. - ملح - فلفل – كمون. - 3 طماطم كبيرة. - 3كوب ارز. - شطة ( لو عوزاة حراق ). - 2 ملعقة سمن . اولا :طريقة تنظيف الممبار - اول حاجة تشيلى الدهن بتاعالممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوشالتانى و بعدين حطية امامك فىالحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينةكويس قوى بس اوعى يتقطع منك وبعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس واغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي عليةكمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبيةساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كلالمخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيقكمان وادعكية كويس و بعدينارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماماو ابدئى بقى تقطعيةبالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.
الحشوة
نغسل الارز نبشرالبصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهمالارزوالملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى -فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلهابالراحةفى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك علىالنار حتىينضج - يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا ملحوظة : كلنا عارفين طبعا ان الممبار دة اللى هو الامعاء الغليظة لكن السجق اللى هو الامعاء الدقيقة
|
تحياتى لكم اختكم ذكرى |